CHD Třebíčsko Vlašské ořechy
Skořápkové plody
Kdo by neznal plody ořešáku královského, mnozí z nás ho mají na zahrádce. Vlašské ořechy jsou velice zdravou potravinou především díky vysokému obsahu omega-3 mastných kyselin, bílkovin, vlákniny, vitamínů E, B1, B6, hořčíku, zinku a kyseliny listové.
Pro svoji vysokou energetickou hodnotu jsou vyhledávány sportovci.
Skladujte v teplotě nejvýše 20 °C a relativní vlhkosti max. 70 %.
Země původu: Ukrajina, EU, USA
NOVINKA: Vyberte si, do čeho Vám to zabalíme - plastový sáček x znovuuzavíratelný doypack zip sáček.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g:
Energie: 2 954 kJ/705 kcal
Tuky: 65 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 6 g
Sacharidy: 14 g
z toho cukry: 1,1 g
Bílkoviny: 15 g
Vláknina: 7 g
Sůl: <0,025 g
Složení: vlašská jádra 100 % (půlky a zlomky v různém poměru).
Přítomnost potravinových alergenů ve výrobku: suché skořápkové plody a výrobky z nich, dále může obsahovat stopy arašídů, lepku, sezamu a výrobky z nich.
Surovina nebyla geneticky modifikována, neobsahuje konzervační látky, barviva, oxid siřičitý ani siřičitany.
Nevhodné pro děti do 4 let.
ZAJÍMAVOST:
Málokdo ví, že vlašské ořechy jsou nejstarší konzumovanou plodinou vůbec, a tak není divu, že dodnes lahodí našim chuťovým buňkám. Ať už v cukroví, moučnících, dortech, müsli nebo jen tak samotné.