CHD Třebíčsko Quinoa červená
Mlýnské obilné výrobky
Drobné červené až červenohnědé kuličky semen quinoi.
Tuto superpotravinu charakterizuje jemná křupavost a ořísková chuť.
Pyšní se vysokým obsahem vlákniny, je bohatým zdrojem železa, selenu a bílkovin.
Ideální potravina nejen pro vegetariány, vegany, diabetiky, sportovce a bezlepkovou dietu. Lehce stravitelná, nenadýmá.
Skladujte při teplotě do 22°C, suché prostředí s vlhkostí do 75%, bez přímého slunečního svitu.
Země původu: Bolívie, Peru, Argentina
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g:
Energetická hodnota: 1 541 kJ
Kalorie: 368 kcal
Tuky: 6 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g
Sacharidy: 64 g
z toho cukry: 0 g
Vláknina: 7 g
Bílkoviny: 14 g
Sůl: 0,01 g
Složení: quinoa červená 100 %.
Náš tip: quinou je nutné před samotnou přípravou nachystat, tzn. namočit ji na 5 - 10 minut do studené vody, aby se odbourala případná hořkost z přirozeného obalu. Poté slijeme a můžeme vařit ve vodě obvyklým způsobem v poměru 1 díl quinoy a 2 díly osolené vody asi 15 minut do změknutí. Takto připravenou surovinu servírujeme na slano i na sladko. Zastoupí rýži nebo kuskus. Přidejte si ji jako vložku do polévky, salátu, zapečte se sýrem/zeleninou/masem. Výborná je také do kaší, nákypů nebo do těst.