CHD Třebíčsko Pekanové ořechy
Skořápkové plody
Pekanové ořechy jsou plody mohutného stromu ořechovce pekanového. Nejvíce pekanů se vypěstuje v severní Americe.
Vzhledem se velmi podobají vlašským ořechům, chuťově jsou však jemnější.
Pekany, stejně jako jiné ořechy, jsou bohatým zdrojem zdravých tuků, bílkovin, vlákniny, vitamínů a minerálů.
Skladujte v teplotě nejvýše 20 °C a relativní vlhkosti max. 70 %.
Země původu: USA
NOVINKA: Vyberte si, do čeho Vám to zabalíme - plastový sáček x znovu uzavíratelný doypack zip sáček.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g:
Energie: 3 133 kJ/748 kcal
Tuky: 72 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 6,2 g
Sacharidy: 13,9 g
z toho cukry: 4 g
Bílkoviny: 9,2 g
Vláknina: 9,6 g
Sůl: <0,02 g
Složení: 100 % jádra pekanových ořechů.
Přítomnost potravinových alergenů ve výrobku: suché skořápkové plody a výrobky z nich, dále může obsahovat stopy arašídů, lepku, sezamu a výrobky z nich.
Surovina nebyla geneticky modifikována, neobsahuje konzervační látky, barviva, oxid siřičitý ani siřičitany.
Nevhodné pro děti do 4 let.
Zajímavost: pekany jsou poměrně náročné na pěstování. Jeden vzrostlý strom za rok spotřebuje až 128 tisíc litrů vody, což se přirozeně odráží v poněkud vyšší prodejní ceně. Odmění Vás však delikátní chutí!
TIP: Pekanové ořechy skvěle ochutí koláče, snídaňovou kaši s ovocem, nebo si na nich pochutnáte jen tak.