Home Mouky Ořechové mouky CHD Třebíčsko Lískooříšková mouka

CHD Třebíčsko Lískooříšková mouka

Skořápkové plody

CHD Třebíčsko Lískooříšková mouka AkceSkladem

Stále větší popularitě čelí lískooříšková mouka, kterou získáme rozemletím jader lískových oříšků. Jedná se o zdravou alternativu pšeničné mouky a také se s ní velmi podobně pracuje.

Navíc přináší mnoho zdravotních benefitů, jako například zdravé tuky, vlákninu, bílkoviny, minerální látky a vitaním E. Hlavní předností je nulový obsah lepku - je tak vhodná pro celiaky. Je lehce stravitelná a oproti pšeničné mouce mají pokrmy připravené z lískové mouky větší sytivost.

 

Skladujte je v teplotě nejvýše 20 °C a relativní vlhkosti max. 70 %.

Vyrobeno v ČR.

250g 81,00 Kč
500g 155,00 Kč
1kg 304,00 Kč
Výživové údaje Složení Rady a tipy

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g:

Energie: 2 767 kJ/661 kcal

Tuky: 61,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 4,5 g
Sacharidy: 10,5g
z toho cukry: 6,3 g

Bílkoviny: 12 g
Vláknina: 8,2 g

Sůl: 0,025 g

Složení výrobku: 100 % rozemletá jádra lískových oříšků.

Surovina neobsahuje konzervační látky (sorbany, benzoany, atd.), barviva ani oxid siřičitý a siřičitany.

Přítomnost potravinových alergenů ve výrobku: suché skořápkové plody a výrobky z nich.

Výrobek může obsahovat stopy arašídů, sezamu, obilovin obsahujících lepek a výrobky z nich.

Ořechové mouky sají hodně tekutiny a hůře drží pohromadě, proto je vhodné je kombinovat s jinými moukami. Těstům dodávají nadýchanost a nasládlou chuť. Výborně se hodí do raw kuchyně, protože není třeba je tepelně upravovat.

TIP: Nahrazujete-li v receptu pšeničnou mouku lískooříškovou moukou, zvyšte množství kypřícího prášku z důvodu vyšší váhy kešu mouky.

Pokud s alternativními moukami teprve začínáte, doporučujeme v oblíbených receptech nahrazovat cca 30 % obilné lepkové mouky právě některou z bezlepkových.