CHD Třebíčsko Kešu mouka pražená
Skořápkové plody
Stále větší popularitě čelí kešu mouka, kterou získáme rozemletím jader kešu ořechů. Jedná se o zdravou alternativu pšeničné mouky a také se s ní velmi podobně pracuje.
Navíc přináší mnoho zdravotních benefitů, jako například zdravé tuky, vlákninu, bílkoviny, minerální látky a vitaním E. Hlavní předností je nulový obsah lepku - je tak vhodná pro celiaky. Je lehce stravitelná a oproti pšeničné mouce mají pokrmy připravené z kešu mouky větší sytivost.
Skladujte je v teplotě nejvýše 20 °C a relativní vlhkosti max. 70 %.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g:
Energetická hodnota: 2 486 kJ/599 kcal
Tuky: 47 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 9,2 g
Sacharidy: 23,1 g
z toho cukry: 5,2 g
Vláknina: 4,3 g
Bílkoviny: 18,83 g
Sůl: 0 g
Složení výrobku: 100 % jemně mletá pražená jádra kešu ořechů.
Přítomnost potravinových alergenů ve výrobku: suché skořápkové plody a výrobky z nich.
Výrobek může obsahovat stopy arašídů, sezamu, obilovin obsahujících lepek a výrobky z nich.
Nevhodné pro děti do 4 let.
Surovina neobsahuje konzervační látky (sorbany, benzoany, atd.), barviva ani oxid siřičitý a siřičitany.
Ořechové mouky sají hodně tekutiny a hůře drží pohromadě, proto je vhodné je kombinovat s jinými moukami. Těstům dodávají nadýchanost a nasládlou chuť. Výborně se hodí do raw kuchyně, protože není třeba je tepelně upravovat.
TIP: Nahrazujete-li v receptu pšeničnou mouku kešu moukou, zvyšte množství kypřícího prášku z důvodu vyšší váhy kešu mouky.
Pokud s alternativními moukami teprve začínáte, doporučujeme v oblíbených receptech nahrazovat cca 30 % obilné lepkové mouky právě některou z bezlepkových.