Home Mouky Ořechové mouky CHD Třebíčsko Kešu mouka pražená

CHD Třebíčsko Kešu mouka pražená

Skořápkové plody

CHD Třebíčsko Kešu mouka pražená AkceSkladem

Stále větší popularitě čelí kešu mouka, kterou získáme rozemletím jader kešu ořechů. Jedná se o zdravou alternativu pšeničné mouky a také se s ní velmi podobně pracuje.

Navíc přináší mnoho zdravotních benefitů, jako například zdravé tuky, vlákninu, bílkoviny, minerální látky a vitaním E. Hlavní předností je nulový obsah lepku - je tak vhodná pro celiaky. Je lehce stravitelná a oproti pšeničné mouce mají pokrmy připravené z kešu mouky větší sytivost.

 

Skladujte je v teplotě nejvýše 20 °C a relativní vlhkosti max. 70 %.

250 g 83,00 Kč
500 g 159,00 Kč
1 kg 313,00 Kč
250 g Doypack - ZIP 89,00 Kč
500 g Doypack - ZIP 168,00 Kč
Výživové údaje Složení Rady a tipy

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g:

Energetická hodnota: 2 486 kJ/599 kcal
Tuky: 47 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 9,2 g
Sacharidy: 23,1 g
z toho cukry: 5,2 g
Vláknina: 4,3 g
Bílkoviny: 18,83 g
Sůl: 0 g

Složení výrobku: 100 % jemně mletá pražená jádra kešu ořechů.

Přítomnost potravinových alergenů ve výrobku: suché skořápkové plody a výrobky z nich.

Výrobek může obsahovat stopy arašídů, sezamu, obilovin obsahujících lepek a výrobky z nich.

Nevhodné pro děti do 4 let.

Surovina neobsahuje konzervační látky (sorbany, benzoany, atd.), barviva ani oxid siřičitý a siřičitany.

Ořechové mouky sají hodně tekutiny a hůře drží pohromadě, proto je vhodné je kombinovat s jinými moukami. Těstům dodávají nadýchanost a nasládlou chuť. Výborně se hodí do raw kuchyně, protože není třeba je tepelně upravovat.

TIP: Nahrazujete-li v receptu pšeničnou mouku kešu moukou, zvyšte množství kypřícího prášku z důvodu vyšší váhy kešu mouky.

Pokud s alternativními moukami teprve začínáte, doporučujeme v oblíbených receptech nahrazovat cca 30 % obilné lepkové mouky právě některou z bezlepkových.