CHD Třebíčsko Arašídová mouka
Skořápkové plody
Stále větší popularitě čelí arašídová mouka, kterou získáme rozemletím arašídů. Jedná se o zdravou alternativu pšeničné mouky a také se s ní velmi podobně pracuje.
Navíc přináší mnoho zdravotních benefitů, jako například zdravé tuky, vlákninu, bílkoviny, minerální látky a vitaním E. Hlavní předností je nulový obsah lepku - je tak vhodná pro celiaky. Je lehce stravitelná a oproti pšeničné mouce mají pokrmy připravené z arašídové mouky větší sytivost.
Skladujte je v teplotě nejvýše 20 °C a relativní vlhkosti max. 70 %.
Vyrobeno v ČR.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g:
Energie: 2 609 kJ/623 kcal
Tuky: 52 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 9 g
Sacharidy: 24g
z toho cukry: 6 g
Bílkoviny: 25 g
Vláknina: 8,2 g
Sůl: 0,01 g
Složení: 100 % rozemlená pražená jádra arašídů.
Přítomnost potravinových alergenů ve výrobku: arašídy.
Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů, sezamu, obilovin obsahujících lepek a výrobky z nich.
Surovina nebyla geneticky modifikována, neobsahuje konzervační látky, barviva, oxid siřičitý ani siřičitany.
Ořechové mouky sají hodně tekutiny a hůře drží pohromadě, proto je vhodné je kombinovat s jinými moukami. Těstům dodávají nadýchanost a nasládlou chuť. Výborně se hodí do raw kuchyně, protože není třeba je tepelně upravovat.
TIP: Nahrazujete-li v receptu pšeničnou mouku arašídovou moukou, zvyšte množství kypřícího prášku z důvodu vyšší váhy kešu mouky.
Pokud s alternativními moukami teprve začínáte, doporučujeme v oblíbených receptech nahrazovat cca 30 % obilné lepkové mouky právě některou z bezlepkových.