CHD Třebíčsko Mandlová mouka jemná
Skořápkové plody
Stále větší popularitě čelí mandlová mouka, kterou získáme rozemletím jader mandlí. Jedná se o zdravou alternativu pšeničné mouky a také se s ní velmi podobně pracuje.
Navíc přináší mnoho zdravotních benefitů, jako například zdravé tuky, vlákninu, bílkoviny, minerální látky a vitaním E. Hlavní předností je nulový obsah lepku - je tak vhodná pro celiaky. Je lehce stravitelná a oproti pšeničné mouce mají pokrmy připravené z mandlové mouky větší sytivost.
Skladujte je v teplotě nejvýše 20 °C a relativní vlhkosti max. 70 %.
Země původu: Španělsko.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g:
Energetická hodnota: 2 466 kJ/580 kcal
Tuky: 52,52 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 3,95 g
Sacharidy: 16,67 g
z toho cukry: 4,63 g
Vláknina: 9,9 g
Bílkoviny: 21,4 g
Sůl: <0,025 g
Složení výrobku: 100 % jemně rozemletá pražená jádra blanšírovaných mandlí.
Surovina neobsahuje konzervační látky (sorbany, benzoany, atd.), barviva ani oxid siřičitý a siřičitany.
Přítomnost potravinových alergenů ve výrobku: suché skořápkové plody a výrobky z nich.
Výrobek může obsahovat stopy arašídů, sezamu, obilovin obsahujících lepek a výrobky z nich.
Ořechové mouky sají hodně tekutiny a hůře drží pohromadě, proto je vhodné je kombinovat s jinými moukami. Těstům dodávají nadýchanost a nasládlou chuť. Výborně se hodí do raw kuchyně, protože není třeba je tepelně upravovat.
TIP: Nahrazujete-li v receptu pšeničnou mouku mandlovou moukou, zvyšte množství kypřícího prášku z důvodu vyšší váhy kešu mouky.
Pokud s alternativními moukami teprve začínáte, doporučujeme v oblíbených receptech nahrazovat cca 30 % obilné lepkové mouky právě některou z bezlepkových.