VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g:
Energie: 1 555 kJ/372 kcal
Tuky: 7 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 1,5 g
Sacharidy: 66 g
z toho cukry: 2 g
Bílkoviny: 14 g
Vláknina: 7 g
Sůl: 0,01 g
Složení: amarantové zrno mleté 100 %.
Vynikající k zahušťování pokrmů nebo jako přísada k pečení nekvašeného (nekynutého) chleba.
Bezlepkové obilné mouky se používají podobně jako klasické lepkové při vaření a pečení (nejen) pro celiaky. Kvůli absenci lepku se však s nimi hůře pracuje a často nedrží pohromadě. Proto doporučejeme bezlepkové mouky mezi sebou kombinovat či do těsta přidat např. chia semínka nebo psyllium. Také míchání bezlepkové a lepkové mouky zlepšuje pojivost těsta.
Pokud s alternativními moukami teprve začínáte, doporučujeme v oblíbených receptech nahrazovat cca 30 % obilné lepkové mouky právě některou z luštěninových či bezlepkových.