CHD Třebíčsko Mandle plátky
Skořápkové plody
Mandle jsou plodem mandloně obecné. Té se obecně nejlépe daří v teplých oblastech.
Mandle mají vysokou energetickou hodnotu, obsahují velké množství vlákniny, zdravých tuků, bílkovin, minerálních látek, vitaminů E a B a kyseliny listové.
Mandlové plátky využijete při pečení vánočního cukroví, zdobení dortů a koláčů, či ve snídaňové kaši s ovocem.
Skladujte je v teplotě nejvýše 20 °C a relativní vlhkosti max. 70 %.
Země původu: USA/Španělsko
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g:
Energetická hodnota: 2 456 kJ
Kalorie: 590 kcal
Tuky: 52,52 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 3,95 g
Sacharidy: 18,57 g
z toho cukry: 4,63 g
Vláknina: 9,9 g
Bílkoviny: 21,4 g
Sůl: <0,025 g
Složení: 100 % jádra mandí.
Přítomnost potravinových alergenů ve výrobku: suché skořápkové plody a výrobky z nich, dále může obsahovat stopy arašídů, lepku, sezamu a výrobky z nich.
Surovina nebyla geneticky modifikována, neobsahuje konzervační látky, barviva, oxid siřičitý ani siřičitany.
Nevhodné pro děti do 4 let.
ZAJÍMAVOST: Nejbližší příbuzní mandloně jsou meruňka a broskvoň. Rozbijete-li pecku meruňky, najdete v ní semínko podobné mandli, které je jedlé! Existují dokonce dva druhy mandlí - hořké a sladké.