CHD Třebíčsko Mandle natural
Skořápkové plody
Mandle jsou plodem mandloně obecné. Té se obecně nejlépe daří v teplých oblastech.
Mandle mají vysokou energetickou hodnotu, obsahují velké množství vlákniny, zdravých tuků, bílkovin, minerálních látek, vitaminů E a B a kyseliny listové
Skladujte při teplotě do 20 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Země původu: USA/Španělsko
NOVINKA: Vyberte si, do čeho Vám to zabalíme - plastový sáček x znovu uzavíratelný doypack zip sáček.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g:
Energetická hodnota: 2 642 kJ
Kalorie: 579 kcal
Tuky: 49,53 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 3,8 g
Sacharidy: 21,55 g
z toho cukry: 4,35 g
Vláknina: 12,5 g
Bílkoviny: 21,15 g
Sůl: <0,025 g
Složení: 100 % jádra mandlí natural.
Přítomnost potravinových alergenů ve výrobku: suché skořápkové plody a výrobky z nich, dále může obsahovat stopy arašídů, lepku, sezamu a výrobky z nich.
Surovina nebyla geneticky modifikována, neobsahuje konzervační látky, barviva, oxid siřičitý ani siřičitany.
Nevhodné pro děti do 4 let.
TIP: udělejte si domácí, výživné a lehce stravitelné mandlové mléko. Oloupané sladké mandle rozdrtíme v hmoždíři a přidáváme vodu po lžičkách. Poté směs dolijte asi 1 litrem vody a nechte luhovat. Nakonec slijte do láhve.
ZAJÍMAVOST: Nejbližší příbuzní mandloně jsou meruňka a broskvoň. Rozbijete-li pecku meruňky, najdete v ní semínko podobné mandli, které je jedlé! Existují dokonce dva druhy mandlí - hořké a sladké.