CHD Třebíčsko Makadamové ořechy
Skořápkové plody
Makadamové oříšky, přezdívané "australská superpotravina" rostou na stromě makadamie celolisté pocházející z deštných lesů východní Austrálie. Dnes se pěstuje v tropických nebo subtropických deštných lesích po celém světě. Chuť je jemná, nasládlá, máslová.
Makadamové ořechy patří k nejžádanějším druhům, jsou chutné, nutričně hodnotné, obsahují hodně zdravých tuků (až 70 %) a zdraví prospěšných látek.
Skladujte v teplotě nejvýše 20 °C a relativní vlhkosti max. 70 %.
Země původu: Jižní Afrika/Austrálie
NOVINKA: Vyberte si, do čeho Vám to zabalíme - plastový sáček x znovu uzavíratelný doypack zip sáček.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g:
Energie: 3 000 kJ/718 kcal
Tuky: 74 g
Z toho nasycené mastné kyseliny: 12,1 g
Sacharidy: 5,2 g
z toho cukry: 4,6 g
Bílkoviny: 7,9 g
Vláknina: 8,6 g
Sůl: <0,025 g
Složení: 100 % jádra makadamových ořechů.
Přítomnost potravinových alergenů ve výrobku: suché skořápkové plody a výrobky z nich, dále může obsahovat stopy arašídů, lepku, sezamu a výrobky z nich.
Surovina nebyla geneticky modifikována, neobsahuje konzervační látky, barviva, oxid siřičitý ani siřičitany.
Nevhodné pro děti do 4 let.
Zajímavost: po celém světě se pěstuje asi 7 druhů makadamových ořechů, ale jen 2 z nich jsou jedlé.