CHD Třebíčsko Kešu natural
Skořápkové plody
Kešu oříšky pochází původem z Afriky, kde rostou na stromě ledvinovníku západním. Většina produkce se však zpracovává v Indii a Vietnamu, odkud putuje do celého světa. Chuť je jemná, máslová a sladká.
Kešu obsahují spoustu živin, antioxidantů, minerálů, vitamínů a zdravých tuků.
Skladujte je v teplotě nejvýše 18 °C a relativní vlhkosti max. 65 %.
Země původu: Vietnam/Indie
Velikost: W320.
Vyberte si, do čeho Vám to zabalíme - plastový sáček x znovu uzavíratelný doypack zip sáček.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g:
Energetická hodnota: 2 576 kJ/615 kcal
Tuky: 46,9 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 9,1 g
Sacharidy: 32,6 g
z toho cukry: 5,2 g
Vláknina: 3,3 g
Bílkoviny: 15,3 g
Sůl: <0,03 g
Složení výrobku: 100 % jádra kešu ořechů (směs celých jader a zlomků v různém poměru).
Případné občasné tmavé skvrnky na jádrech kešu nejsou na zavádu.
Přítomnost potravinových alergenů ve výrobku: suché skořápkové plody a výrobky z nich, dále může obsahovat stopy arašídů, lepku, sezamu a výrobky z nich.
Surovina nebyla geneticky modifikována, neobsahuje konzervační látky, barviva, oxid siřičitý ani siřičitany.
Nevhodné pro děti do 4 let.
ZAJÍMAVOST: ledvinovník ve skutečnosti plodí kešu jablíčka s nepukavými plody, což jsou právě kešu oříšky ve skořápce. Jablíčka dozrávají 3 měsíce a každý kus vyprodukuje pouze jeden oříšek. Kromě ořšků se zpracovává i dužina jablíček do moštů, džemů, kompotů nebo jako krmivo pro dobytek.